Цікаво
ОДЕСЬКИЙ ЕКСПОРТНИЙ ФОРУМ: ВИКЛИКИ ТА РІШЕННЯ
В грудні 2023 року в приміщенні Radisson Hotel City Centre Odessa відбувся Одеський Експортний Форум, який об`єднав представників транспортної галузі, дипломатів, економістів, державних службовців та фахівців інших суміжних галузей для обговорення актуальних, на нинішній час, питань експорту та логістики в Одеському регіоні та Україні в цілому.
Організаторами заходу виступили Агенція Регіонального Розвитку Одеської області, UKRSIBBANK BNP Paribas Group та Регіональний офіс міжнародного співробітництва в Одеській області. Партнер форуму – Агенція міжнародних експедиторів України.Ми вперше проводимо Експортний форум, – зауважив Директор

Ми вперше проводимо Експортний форум, – ЗАУВАЖИВ ДИРЕКТОР
Агенції Регіонального Розвитку Одеської Області Сергій Кононенко, – це пов`язано з певними змінами, які відбулись в економіці країни, транспортній галузі та логістиці під час воєнного стану в Україні. Мета форуму – не тільки об`єднати за круглим столом фахівців та лідерів транспортної сфери, але й ознайомити учасників з тими здобутками, які зробила офіційна влада для сприяння розвитку економіки, бізнесу і, відповідно, добробуту Одеського регіону в такий непростий для нашої країни час.
В рамках Одеського Експортного Форуму Представник Міністерства Закордонних Справ України Петро Сухомейло провів презентацію платформи Nazovni, як одного з потужних державних сервісів глобалізації бізнесу.
Доповідь провідного фахівця UKRSIBBANK Юлії Пінєгіної щодо особливостей валютного нагляду в умовах воєнного стану та виступ сертифікованого експерта Торгово – Промислової Палати України з питань експорту до ЄС Миколи Ларіна, безумовно, поповнили багаж знань та розширили світогляд запрошених до участі у Форумі гостей.
Окремим блоком Одеського Експортного Форуму була дискусія провідних гравців експортного сектору Одеського регіону, серед яких – Дмитро Казанін, власник та директор ТОВ «Теус Термінал», Володимир Гузь, комерційний директор Глобал Оушен Лінк, Сергій Боєчко, директор ТОВ «КАЛІПСО ЕКСПРЕС» та інші.
До участі у дискусії приєднались також Дмитро Казавчинський, засновник Odesa Business Club та Валерій Ткачов, заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця».
І приємним доповненням нетворкінгу на завершення Одеського Експортного Форуму стала презентація та дегустація продукції від ТМ «Шабо», якість продукції якої є беззаперечною з 2003 року.





Усі новини
Похорон Степана Гіги — що сказав його друг на церемонії прощання
Анатолій Фіглюк, поет-пісняр та Автор слів найвідомішого хіта Степана Гіги “Цей сон”, виголосив промову на похороні народного артиста України, який помер 12 грудня.
Анатолій Фіглюк опублікував вірш на своїй сторінці у Facebook під назвою “Ти летів, ти горів”, а також зворушив промовою на церемонії прощання зі Степаном Гігою у Львові. Фокус звернув увагу на його слова.
“Ми тебе не забудемо, твоя пісня буде звучати, твій голос в наших серцях… Сьогодні йшов, у мене серце завмирало від болю та радості. Біль, бо проводжаємо в путь, з якого вже не приходять до нас на землю. Але радість була від того, як Львів зустрічав його. Ви знаєте, я написав у перший день… Я не хотів вірити. Всі пишуть, всі телефонують — співчуття висловлюють як побратиму, як другу. Я кажу: “Почекайте, можливо, це черговий фейк. Так буває”. Потім зрозумів, що вже, на жаль”, — сказав пісняр на похороні.
Анатолій Фіглюк разом зі Степаном Гігою
Фото: Facebook
Далі він зачитав свого вірша, присвяченого другові.
“Ти летів, Ти горів,
Ти був зірка яскрава!
Переплив сто морів.
Був у сотні державах
Ти писав, Ти співав.
Бачив шлях свій подальший…
В кожній ноті, словах
Ти був чистий, без фальші…”
Анатолій Фіглюк написав слова до багатьох популярних пісень Степана Гіги. Серед таких композицій — “Цей сон”, “Достигає вишня”, “А любов стороною йде”, “Вулиця Наталі” та інші.
Митці познайомилися ще в 1996 році під час фестивалю “Доля” у Чернівцях, після чого розпочалася їхня творча співпраця. Окрім робочих зав’язків, вони давно товаришували.
Нагадаємо, раніше Фокус писав:
Крім того, ми розповідали, що відомо про життя, шкідливі звички та смерть.
Усі новини
Маша Полякова чоловік – Еден Пассареллі їде до України
Старша донька української співачки Олі Полякової Марія вперше везе свого чоловіка-іноземця Едена Пассареллі до України. Таким чином він вживу познайомиться із зірковою тещею та тестем.
Відео з подорожі дівчина показала в Instagram. Ба більше, вона вже встигла коханого українізувати. Марія запитала обранця-іноземця, чи радий він, що їде до України та познайомиться з її батьками.
“Еден, скажи, будь ласка, ти радий, що їдеш в Україну? Ти радий, що побачиш мого тата і мою маму?”, — спитала вона, на що Еден з ентузіазмом кілька разів відповів “так”.
Марія Полякова та Еден Пассареллі їдуть до України
Фото: Instagram
Втім, вони не встигли на літак до Варшави, а на наступний треба було чекати чотири години. Тому донька співачки сподівається встигнути на потяг, який везтиме їх додому.
Марія Полякова та Еден Пассареллі
Фото: Instagram
“Ми не встигли на наш літак до Варшави. Тепер чекаємо десь чотири години на новий літак. Будемо намагатися встигнути на потяг”, — зізналася Марія.
Донька Олі Полякової вийшла заміж
Марія в цьому році офіційно поєднала своє життя з іноземцем Еденом Пассареллі. Дівчина здобуває музичну освіту в престижному коледжі у США, де навчається і її чоловік. Подружжя виступає у спільному гурті.
Пропозицію руки та серця Еден зробив романтично — на яхті. Юнак підготував букет квітів, промову, після чого став на одне коліно. Марія прийняла освідчення, сказавши йому “так”. А зіркова мама Оля Полякова зізнавалася, що дуже добре ставиться до зятя.
Марія Полякова сказала “так”
Фото: instagram.com/marypoppers1/
Нагадаємо, Фокус раніше писав, що:
Крім того, Марія викликала чутки про вагітність через швидкий перебіг подій, проте спростувала домисли в мережі.
Усі новини
Ідеї чаю — що додати в напій, щоб він був ще смачнішим
15 грудня у світі відзначають День чаю — напою, що здатен зігріти в холодну пору, заспокоїти, підбадьорити й навіть покращити самопочуття. З цієї нагоди зібрали добірку смачних та корисних додатків, які зроблять вашу чашку чаю ще ароматнішою й цікавішою.
Фокус розповідає, що додати до чаю, щоб він був корисним і смачним, а також ділиться рецептами смачних напоїв.
Мед
Найпопулярніший натуральний підсолоджувач. Додавайте у теплий, не гарячий чай, щоб зберегти корисні властивості. Заспокоює та зміцнює імунітет.
Лимон або інші цитрусові
Лимон додає свіжості та вітаміну С. Апельсин чи грейпфрут надають цікавого фруктового аромату.
М’ята та меліса
Трави допомагають розслабитися, знімають напругу та роблять чай легким і ароматним.
Імбир
Зігріває, допомагає при застуді та додає легку пікантність. Можна використовувати свіжий або сушений корінь.
Яблуко та спеції
Порізані яблука, кориця, гвоздика або кардамон перетворюють чай на різдвяний гарячий напій.
Ягоди
Журавлина, малина чи чорниця додають чаю кислинки та корисних антиоксидантів.
Квіти
Лаванда, троянда чи жасмин — чудовий спосіб зробити чай ароматним і вишуканим.
Ідеї смачних гарячих чаїв: докладні рецепти та поєднання
Імбирно-лимонний чай із медом
Смак: свіжий, яскравий, трохи пікантний.
Корисність: зміцнює імунітет, зігріває, допомагає при застуді.
Як приготувати:
- 3–4 скибочки свіжого імбиру;
- 1–2 кружальця лимона;
- 250 мл гарячої води;
- 1 ч. л. меду (додати після того, як чай охолоне до ~40–50°C).
Залийте імбир і лимон гарячою водою, дайте настоятися 5–7 хвилин, потім додайте мед.
Імбирно-лимонний чай із медом має пікантний смак
Фото: Unsplash
Яблучно-коричний чай “Теплий штрудель”
Смак: солодкуватий, пряний, затишний.
Корисність: тонізує, має легку антиоксидантну дію, створює святковий настрій.
Як приготувати:
- Половина яблука, нарізаного тонкими скибками;
- Паличка кориці або ¼ ч. л. меленої;
- 1–2 гвоздики (за смаком);
- Чорний або зелений чай.
Покладіть яблуко та спеції у чашку, залийте гарячою водою разом із заваркою. Настоюйте 5 хвилин. Можна додати трішки меду чи апельсинового сиропу.
Обліпиховий чай з м’ятою
Смак: кисло-солодкий, освіжаючий, насичено фруктовий.
Корисність: один із найвітамінніших чаїв — особливо взимку.
Як приготувати:
- 2 ст. л. свіжої або замороженої обліпихи;
- 1 гілочка м’яти;
- 1 ч. л. меду;
- Гаряча вода.
Розтовчіть обліпиху, додайте м’яту та залийте гарячою водою. Настоюйте 10 хвилин, додайте мед.
Зелений чай із жасмином та апельсином
Смак: легкий, квітковий, з цитрусовою свіжістю.
Корисність: м’яко тонізує, підвищує концентрацію й знімає напругу.
Як приготувати:
- 1 ч. л. зеленого чаю;
- 2–3 пелюстки жасмину (або жасминовий чай);
- Кілька апельсинових цедрин;
- Вода 80–85°C.
Заваріть чай із жасмином і цедрою, настоюйте 2–3 хвилини, щоб не переборщити з міцністю.
Каркаде з апельсином та прянощами
Смак: кислуватий, насичений, з теплими нотами спецій.
Корисність: містить антиоксиданти, може знижувати артеріальний тиск.
Як приготувати:
- 1 ст. л. пелюсток каркаде;
- Кілька апельсинових кружалець;
- 1 паличка кориці або шматочок імбиру;
- 1–2 гвоздики.
Каркаде можна кип’ятити 1–2 хвилини або просто заварити окропом. Додайте спеції та апельсин під час настоювання.
Нагадаємо, раніше Фокус писав, що:
Крім того, Фокус писав про 5 напоїв, що допоможуть розслабитися.
-
Одеса1 тиждень agoНовий директор Департаменту ветеранів Одеси — хто такий Єрмаков
-
Політика1 тиждень agoУряд вніс до Ради законопроєкт про мотиваційні контракти для військових
-
Усі новини1 тиждень agoЕндрю Маунтбеттен-Віндзор уперше з’явиться на публіці не в статусі принца
-
Війна1 тиждень agoТаїланд наступає на Камбоджу та зайняв село на чужій території — фото
-
Усі новини1 тиждень agoкомпанія наважилась на неочікуваний крок
-
Усі новини1 тиждень agoЧоловік виявив незвичний обман зору на паркані після випадіння снігу
-
Усі новини6 днів agoСонячні панелі викидають з однієї простої причини: експерти розкрили деталі (фото)
-
Політика1 тиждень agoЗеленський обговорить з Ляєн, Коштою та Рютте питання миру в Україні

