Connect with us

Цікаво

Lviv Croissants відкрили перший заклад у Чехії

Published

on


Культові круасани від Lviv Croissants тепер можна скуштувати у центрі Праги.

Українська мережа вийшла на ринок Чехії та відкрила перший ресторан у столиці. 

У самому центрі Праги відкрився перший заклад Lviv Croissants. Чехія стала четвертою країною за межами України, де працюють ресторани мережі. 

Франшизу придбали партнери – українець, який проживає в Чехії, та місцевий підприємець. Обидва мають досвід у сфері громадського харчування та маркетингу. 

“Ми представляємо Україну у світі і відчуваємо за це неабияку відповідальність. Тому й  партнерів обираємо таких, які готові розділити її з нами, – говорить співвласник Lviv Croissants Андрій Галицький. – У кожній країні ми маємо свій план розвитку мережі, тому вкрай важливо, щоб партнер був готовий йти з нами в all-in”. 

Умови для франчайзі в Європі тотожні українським. При цьому центральний офіс надає підтримку на всіх рівнях – від юридичної допомоги та маркетингу до пошуку персоналу і місцевих постачальників. Навчання працівників також проводили тренери з України.

ТЦ Palladium, де відкрилися Lviv Croissants, розташований неподалік від Карлового мосту. Це Старе місто, тому тут завжди людно і багато туристів. Заклад має площу 173 кв. м і близько 60 посадкових місць. 

Меню відрізняється від українського: у ньому переважають саме локальні та звичні для чехів продукти. Але як і в інших країнах, буде широкий вибір як ситних круасанів з куркою, яловичиною, лососем, свіжими овочами та зеленню, так і солодких з фруктами, ягодами, шоколадом і кремом. Метою було врахувати гастрономічні традиції регіону та смаки місцевих.  

На цьому бренд не збирається зупинятися і вже активно працює над пошуком локацій для майбутніх закладів. У планах – розвиток мережі як у Празі, так і в інших регіонах Чехії. 

***

Lviv Croissants – міжнародна франчайзингова мережа ресторанів, яка спеціалізується на виготовленні свіжоспечених круасанів із ситними та солодкими начинками. Завдяки Lviv Croissants українці розширили свій гастрономічний світогляд і переконалися, що круасан може бути не лише випічкою до сніданку, а й повноцінною стравою зі свіжими овочами, м’ясом/рибою та соусом. 

Бренд вийшов на європейський ринок у вересні 2022 року. Перший заклад відкрився у польському місті Згожелець. Наразі в мережі 178 закладів по всій Україні, 10 у Польщі та по 1 у Словаччині, США і Чехії. 

За результатами 2023 року, Lviv Croissants – №1 у рейтингу Forbes за кількістю ресторанів в Україні.



Джерело

Усі новини

Технології Китаю — створено ефективний транзистор без кремнію

Published

on


За словами китайських учених, їхній 2D-транзистор може працювати на 40% швидше, ніж новітні кремнієві чипи Intel і TSMC, споживаючи на 10% менше енергії.

Вчені з Пекінського університету заявили про створення 2D-транзистор без використання кремнію, який, як стверджується, став найшвидшим у світі. Про це пише газета South China Morning Post (SCMP).

Раніше американські дослідники довели, що кубічний арсенід бору більше підходить для створення напівпровідникових чипів, ніж кремній. Своєю чергою китайські вчені стверджують, що їхній 2D-транзистор на основі вісмуту працює на 40% швидше, ніж новітні 3-нанометрові кремнієві чипи Intel і TSMC. При цьому китайський чип споживає на 10% менше енергії.


Fullscreen

Дослідники з Пекінського університету

Фото: Пекінський університет

“Це найшвидший і найефективніший транзистор із коли-небудь створених”, — заявили в Пекінському університеті.


Важливо

Китай обганяє США у розробленні чипів нового покоління: у чому це вже проявилося

Керівник дослідження професор Пен Хайліня зазначив, що якщо інновації в галузі чипів на основі наявних матеріалів вважаються “коротким шляхом”, то їхню нову розробку можна порівняти зі “зміною смуги руху”.

“Хоча цей шлях і виник через необхідність, пов’язану з поточними санкціями, він також змушує дослідників шукати рішення з нових точок зору”, — заявив професор Пен Хайліня.

Нагадаємо, компанія Alphabet зменшила свою технологію лазерного інтернету Taara до невеликого кремнієвого фотонного чіпа, що використовує світло для високошвидкісного передавання даних повітрям.



Джерело

Continue Reading

Усі новини

дівчинка народилась з аномально пишним волоссям (фото)

Published

on


Мати дитини каже, що догляд за таким розкішним волоссям вимагає особливої уваги — його потрібно мити кожні три дні.

Маленька Ліяна Свеннінгсен здивувала акушерок пологового відділення лікарні Александра у Пейслі (Ренфрюшир, Велика Британія), народившись з аномальною шевелюрою. Детальніше про цей випадок пише британський таблоїд The Sun.

“Я не була особливо здивована, оскільки і я, і мій чоловік народилися з великою кількістю волосся”, — розповідає 25-річна мати Хаджер Харізі з Глазго, пояснюючи це впливом генетики.



Fullscreen

Ліяна Свеннінгсен здивувала акушерок

Фото: SWNS

За її словами, акушерки лікарні часто навідувалися до палати зі словами: “Ми прийшли подивитися на малюка, що народився з довгим волоссям”.

Незвичайна зачіска дівчинки привертає увагу не тільки медиків, але й перехожих. “Люди постійно зупиняють нас, щоб запитати про її шевелюру. Якось мене запитали, чи це перука. Коли я жартома відповіла “так”, то вони повірили”, — ділиться Хаджер.

Аномальне волосся, зовнішність, діти, малюки, генетика, дивна шевелюра, курйози, цікавинки


Fullscreen

Дівчинці миють волосся кожні три дні

Фото: SWNS

Жінка каже, що догляд за таким розкішним волоссям вимагає особливої уваги: “Я мию дочці голову кожні три дні, бо воно стає жирним. Ми використовуємо спеціальний додаток для сканування, щоб перевіряти шампуні та кондиціонери на наявність шкідливих хімічних речовин”.

Харізі із задоволенням щодня укладає волосся доньки й не планує його стригти. “Я обожнюю створювати їй зачіски щодня і не збираюся її стригти, доки вона сама не вирішить це зробити, коли стане старшою”.

Аномальне волосся, зовнішність, діти, малюки, генетика, дивна шевелюра, курйози, цікавинки


Fullscreen

Мамакаже, що догляд за таким розкішним волоссям вимагає особливої уваги

Фото: SWNS

Нагадаємо, Фокус раніше повідомляв, що полисілий чоловік став справжньою сенсацією в соцмережах після того, як перукар зробив йому стильну зачіску, яка зробила його зовнішній вигляд значно молодшим і доглянутішим.

Тим часом 17-річний Рубен Локс Твіс-молодший, представник корінного населення Америки з містечка Рапід-Сіті (Південна Дакота, США), встановив світовий рекорд як підліток із найдовшим волоссям серед хлопців — його довжина сягає 161 см.



Джерело

Continue Reading

Усі новини

ринок продуктів зіткнувся з небезпечним парадкосом

Published

on



Неякісні продукти часто стають причиною серйозних захворювань, що загрожують здоров’ю. Однак, як би дивно це не звучало, хоча їхня кількість зменшується з кожним роком, смерті від отруєння та ускладнень, спричинених ними, навпаки, зростають.

У 2024 році Сполучені Штати зіткнулися з парадоксом у сфері безпеки харчових продуктів, який відображає світові тенденції: у той час як загальна кількість відгуків харчових продуктів дещо знизилася порівняно з 2023 роком, серйозність спалахів захворювань, що передаються через харчові продукти, різко зросла, що змушує споживачів дедалі більше турбуватися про безпеку повсякденних харчових продуктів, пише Scientific American.

У Фокус.Технології з’явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу науки!

Згідно зі звітом Освітнього фонду Дослідницької групи громадських інтересів США (PIRG), у 2024 році федеральні агенції оголосили про 296 відкликань, що на 5% менше, ніж у 2023 році, коли було оголошено про 313 відкликань. Однак кількість зареєстрованих випадків захворювань харчового походження зросла з 1118 у 2023 році до 1392 у 2024 році.


Важливо

Швидко, смачно та небезпечно. Стійку до антибіотиків бактерію виявили в готових стравах

Ще більш тривожним є подвоєння кількості смертей, пов’язаних зі спалахами захворювань, яке збільшилося з восьми у 2023 році до 19 у 2024 році. Експерти з безпеки харчових продуктів, такі як Дарін Детвайлер, доцент Північно-Східного університету, вважають, що ці цифри, найімовірніше, відображають лише частину реальних випадків, оскільки багато людей не звертаються по медичну допомогу в разі таких поширених симптомів, як діарея або блювота.

Один із найсерйозніших інцидентів пов’язаний із делікатесним м’ясом, яке було пов’язане з 60 госпіталізаціями і 10 смертями в 19 штатах. Перевірки на заводі компанії у Вірджинії виявили численні порушення, зокрема антисанітарні умови, які, ймовірно, сприяли зараженню Listeria monocytogenes. Ця бактерія особливо живуча, вона здатна виживати в холодному середовищі та зберігатися на поверхнях протягом тривалого часу.

Ще один спалах був пов’язаний з гамбургерами. Нарізану цибулю, використовувану в цих гамбургерах, було визначено як ймовірне джерело спалаху кишкової палички, що призвело до 34 госпіталізацій і одного смертельного випадку. Кишкова паличка може поширюватися через забруднену поливальну воду, перехресне забруднення, недосмажене м’ясо, немиті продукти або недотримання правил гігієни.

Ці інциденти свідчать про серйозну проблему: хоча кількість відгуків скоротилася, патогенні мікроорганізми призвели до більш серйозних наслідків для здоров’я. Барбара Ковальчик, доцентка і директорка Інституту безпеки харчових продуктів і харчування при Університеті Джорджа Вашингтона, зазначає, що менше ніж 5 % усіх захворювань харчового походження пов’язані зі спалахом зі встановленим джерелом, що свідчить про те, що зареєстровані випадки можуть становити лише малу частину від їхньої реальної кількості.

Невідповідність між кількістю відгуків і тяжкістю захворювань підкреслює необхідність надійного нагляду за безпекою харчових продуктів. Споживачам рекомендується бути в курсі відгуків, дотримуватися правил безпечного поводження з харчовими продуктами і повідомляти про будь-які захворювання харчового походження в органи охорони здоров’я, щоб знизити ризики ускладнень і підвищити загальну безпеку.

Раніше Фокус писав про швидке надходження штучного м’яса в продаж у США. Дедалі більше країн дають зелене світло штучно вирощеному м’ясу як більш екологічній і гуманній альтернативі традиційним методам виробництва.

Також Фокус писав про те, що популярні вітаміни можуть провокувати розвиток раку. Дослідження групи вчених з Південної Кореї пояснює, яка їжа може сприяти появі злоякісних утворень.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров’я. Якщо ви відчуваєте проблеми, зверніться до фахівця.



Джерело

Continue Reading

Trending

© 2023 Дайджест Одеси. Копіювання і розміщення матеріалів на інших сайтах дозволяється тільки за умови прямого посилання на сайт. Для Інтернет-видань обов'язковим є розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на використаний матеріал не нижче другого абзацу. Матеріали з позначкою «Реклама» публікуються на правах реклами, відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець.