Connect with us

Цікаво

Як приготувати суші Філадельфія вдома: поради від досвідчених сушистів

Published

on


Хоча азіатська кухня відрізняється від української, вона все ж є дуже популярною у нашій країні.

Апетитні роли та суші мають чудовий збалансований смак і смакують до святкових столів, посиденьок з друзями, романтичних вечорів, сімейних зустрічей. Найпростіший спосіб поласувати ними – замовити cуші в Aleksandr Sann

Також їх можна приготувати й самому. Тут допоможуть рекомендації досвідчених сушистів.

Основні інгредієнти 

Першим кроком до приготування найсмачніших ролів є підбір компонентів. Щоб приготувати роли Філадельфія в домашніх умовах, треба купити декілька продуктів:

  • спеціальний рис;
  • оцет для заправки рису;
  • норі;
  • інгредієнти для начинки – креветки, мідії, лосось, окунь, масляна, тунець та вугор.

Склад суші Філадельфія буде неповним без огірка та авокадо. За бажання, можете обрати кунжут чи ікру для посипки.

Необхідне кухонне приладдя

Філадельфія в домашніх умовах приготувати нескладно. Знадобиться каструля для варіння рису, ємності для начинок, а також основний інструмент – бамбуковий килимок. Саме з його допомогою можна легко скрутити рол Філадельфія вдома. Для зручності його поверхню покривають плівкою.

Покроковий рецепт 

Підготувавши все необхідне для приготування улюбленої страви, можна переходити безпосередньо до процесу. Якщо хочете, щоб вона була смачною, а у вас не виникало труднощів, тоді дізнайтеся про нюанси кожного етапу.

1. Варимо рис.  Досвідчені сушисти рекомендують обирати круглозернисті варіанти, оскільки вони містять достатню кількість крохмалю. Завдяки цьому, рулетики добре тримають форму. Крім цього, можете обрати готовий набір, в якому вже підібраний рис. Варити крупу просто. Спочатку промийте її, а потім залийте воду в співвідношенні один до одного. Варити необхідно під закритою кришкою 15 хвилин на середньому вогні.

2. Нарізаємо овочі та лосось. Класичний рецепт ролів Філадельфія передбачає формування продовгуватих рулетиків, які потім ріжуться на маленькі шматочки. Начинку потрібно нарізати тонкими полосками, щоб вона “правильно “розмістилась всередині. Креветки та мідії можна класти цілими. Підготувати компоненти нескладно. Їх слід помити та розкласти на суху серветку, щоб вона увібрала вологу.

3. Розділяємо рис та начинку. За класичною рецептурою спочатку на килимок викладається шар рису, товщиною 1-1,5 см. На ньому рівномірно розміщується начинка. Її рекомендують розкладати на тій частині, яка ближче до вас. Таким чином рол легше закрутити.

3. Загортаємо рол. Як загорнути рол. Скручувати рулет потрібно за допомогою бамбукового килимка. Його зазвичай спочатку загортають в плівку, яка виключає прилипання рису до основи. Потім килимок розстеляється на столі. На ньому розподіляється рис, морепродукти, крем-сир та овочі, після чого акуратними рухами в напрямку від себе потрібно скрутити рулетик. Робити це потрібно поступово, щоб рис встиг склеїтись.

Як нарізати та подавати суші?

Щоб гарно порізати роли, потрібен гострий ніж. Якщо він буде навіть злегка тупим, то рулетики просто порвуться, а начинка розпадеться.  Подається страва з соєвим соусом, васабі та імбирем. 

Різновиди ролу Філадельфія

У суші-закладах, зазвичай, готують одразу декілька варіацій. Основною відмінністю між ними є компоненти начинки. Це може бути свіжий, смажений або копчений лосось, креветка та вугор. Крім цього, кухарі готують комбіновані варіанти з двома або трьома компонентами.

Лайфхаки для початківців

Тим, хто вперше готує страву, часто складно на початку. Проте, можна використати кілька порад та спростити процес. Наприклад, не обов’язково купувати інгредієнти окремо. У продажу є зручні набори, які містять все необхідне. Крім цього, для розрізання рулетів варто користуватися ножом, злегка змоченим в холодній воді. Так рис не прилипне до леза.



Джерело

Усі новини

Технології Китаю — створено ефективний транзистор без кремнію

Published

on


За словами китайських учених, їхній 2D-транзистор може працювати на 40% швидше, ніж новітні кремнієві чипи Intel і TSMC, споживаючи на 10% менше енергії.

Вчені з Пекінського університету заявили про створення 2D-транзистор без використання кремнію, який, як стверджується, став найшвидшим у світі. Про це пише газета South China Morning Post (SCMP).

Раніше американські дослідники довели, що кубічний арсенід бору більше підходить для створення напівпровідникових чипів, ніж кремній. Своєю чергою китайські вчені стверджують, що їхній 2D-транзистор на основі вісмуту працює на 40% швидше, ніж новітні 3-нанометрові кремнієві чипи Intel і TSMC. При цьому китайський чип споживає на 10% менше енергії.


Fullscreen

Дослідники з Пекінського університету

Фото: Пекінський університет

“Це найшвидший і найефективніший транзистор із коли-небудь створених”, — заявили в Пекінському університеті.


Важливо

Китай обганяє США у розробленні чипів нового покоління: у чому це вже проявилося

Керівник дослідження професор Пен Хайліня зазначив, що якщо інновації в галузі чипів на основі наявних матеріалів вважаються “коротким шляхом”, то їхню нову розробку можна порівняти зі “зміною смуги руху”.

“Хоча цей шлях і виник через необхідність, пов’язану з поточними санкціями, він також змушує дослідників шукати рішення з нових точок зору”, — заявив професор Пен Хайліня.

Нагадаємо, компанія Alphabet зменшила свою технологію лазерного інтернету Taara до невеликого кремнієвого фотонного чіпа, що використовує світло для високошвидкісного передавання даних повітрям.



Джерело

Continue Reading

Усі новини

дівчинка народилась з аномально пишним волоссям (фото)

Published

on


Мати дитини каже, що догляд за таким розкішним волоссям вимагає особливої уваги — його потрібно мити кожні три дні.

Маленька Ліяна Свеннінгсен здивувала акушерок пологового відділення лікарні Александра у Пейслі (Ренфрюшир, Велика Британія), народившись з аномальною шевелюрою. Детальніше про цей випадок пише британський таблоїд The Sun.

“Я не була особливо здивована, оскільки і я, і мій чоловік народилися з великою кількістю волосся”, — розповідає 25-річна мати Хаджер Харізі з Глазго, пояснюючи це впливом генетики.



Fullscreen

Ліяна Свеннінгсен здивувала акушерок

Фото: SWNS

За її словами, акушерки лікарні часто навідувалися до палати зі словами: “Ми прийшли подивитися на малюка, що народився з довгим волоссям”.

Незвичайна зачіска дівчинки привертає увагу не тільки медиків, але й перехожих. “Люди постійно зупиняють нас, щоб запитати про її шевелюру. Якось мене запитали, чи це перука. Коли я жартома відповіла “так”, то вони повірили”, — ділиться Хаджер.

Аномальне волосся, зовнішність, діти, малюки, генетика, дивна шевелюра, курйози, цікавинки


Fullscreen

Дівчинці миють волосся кожні три дні

Фото: SWNS

Жінка каже, що догляд за таким розкішним волоссям вимагає особливої уваги: “Я мию дочці голову кожні три дні, бо воно стає жирним. Ми використовуємо спеціальний додаток для сканування, щоб перевіряти шампуні та кондиціонери на наявність шкідливих хімічних речовин”.

Харізі із задоволенням щодня укладає волосся доньки й не планує його стригти. “Я обожнюю створювати їй зачіски щодня і не збираюся її стригти, доки вона сама не вирішить це зробити, коли стане старшою”.

Аномальне волосся, зовнішність, діти, малюки, генетика, дивна шевелюра, курйози, цікавинки


Fullscreen

Мамакаже, що догляд за таким розкішним волоссям вимагає особливої уваги

Фото: SWNS

Нагадаємо, Фокус раніше повідомляв, що полисілий чоловік став справжньою сенсацією в соцмережах після того, як перукар зробив йому стильну зачіску, яка зробила його зовнішній вигляд значно молодшим і доглянутішим.

Тим часом 17-річний Рубен Локс Твіс-молодший, представник корінного населення Америки з містечка Рапід-Сіті (Південна Дакота, США), встановив світовий рекорд як підліток із найдовшим волоссям серед хлопців — його довжина сягає 161 см.



Джерело

Continue Reading

Усі новини

ринок продуктів зіткнувся з небезпечним парадкосом

Published

on



Неякісні продукти часто стають причиною серйозних захворювань, що загрожують здоров’ю. Однак, як би дивно це не звучало, хоча їхня кількість зменшується з кожним роком, смерті від отруєння та ускладнень, спричинених ними, навпаки, зростають.

У 2024 році Сполучені Штати зіткнулися з парадоксом у сфері безпеки харчових продуктів, який відображає світові тенденції: у той час як загальна кількість відгуків харчових продуктів дещо знизилася порівняно з 2023 роком, серйозність спалахів захворювань, що передаються через харчові продукти, різко зросла, що змушує споживачів дедалі більше турбуватися про безпеку повсякденних харчових продуктів, пише Scientific American.

У Фокус.Технології з’явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу науки!

Згідно зі звітом Освітнього фонду Дослідницької групи громадських інтересів США (PIRG), у 2024 році федеральні агенції оголосили про 296 відкликань, що на 5% менше, ніж у 2023 році, коли було оголошено про 313 відкликань. Однак кількість зареєстрованих випадків захворювань харчового походження зросла з 1118 у 2023 році до 1392 у 2024 році.


Важливо

Швидко, смачно та небезпечно. Стійку до антибіотиків бактерію виявили в готових стравах

Ще більш тривожним є подвоєння кількості смертей, пов’язаних зі спалахами захворювань, яке збільшилося з восьми у 2023 році до 19 у 2024 році. Експерти з безпеки харчових продуктів, такі як Дарін Детвайлер, доцент Північно-Східного університету, вважають, що ці цифри, найімовірніше, відображають лише частину реальних випадків, оскільки багато людей не звертаються по медичну допомогу в разі таких поширених симптомів, як діарея або блювота.

Один із найсерйозніших інцидентів пов’язаний із делікатесним м’ясом, яке було пов’язане з 60 госпіталізаціями і 10 смертями в 19 штатах. Перевірки на заводі компанії у Вірджинії виявили численні порушення, зокрема антисанітарні умови, які, ймовірно, сприяли зараженню Listeria monocytogenes. Ця бактерія особливо живуча, вона здатна виживати в холодному середовищі та зберігатися на поверхнях протягом тривалого часу.

Ще один спалах був пов’язаний з гамбургерами. Нарізану цибулю, використовувану в цих гамбургерах, було визначено як ймовірне джерело спалаху кишкової палички, що призвело до 34 госпіталізацій і одного смертельного випадку. Кишкова паличка може поширюватися через забруднену поливальну воду, перехресне забруднення, недосмажене м’ясо, немиті продукти або недотримання правил гігієни.

Ці інциденти свідчать про серйозну проблему: хоча кількість відгуків скоротилася, патогенні мікроорганізми призвели до більш серйозних наслідків для здоров’я. Барбара Ковальчик, доцентка і директорка Інституту безпеки харчових продуктів і харчування при Університеті Джорджа Вашингтона, зазначає, що менше ніж 5 % усіх захворювань харчового походження пов’язані зі спалахом зі встановленим джерелом, що свідчить про те, що зареєстровані випадки можуть становити лише малу частину від їхньої реальної кількості.

Невідповідність між кількістю відгуків і тяжкістю захворювань підкреслює необхідність надійного нагляду за безпекою харчових продуктів. Споживачам рекомендується бути в курсі відгуків, дотримуватися правил безпечного поводження з харчовими продуктами і повідомляти про будь-які захворювання харчового походження в органи охорони здоров’я, щоб знизити ризики ускладнень і підвищити загальну безпеку.

Раніше Фокус писав про швидке надходження штучного м’яса в продаж у США. Дедалі більше країн дають зелене світло штучно вирощеному м’ясу як більш екологічній і гуманній альтернативі традиційним методам виробництва.

Також Фокус писав про те, що популярні вітаміни можуть провокувати розвиток раку. Дослідження групи вчених з Південної Кореї пояснює, яка їжа може сприяти появі злоякісних утворень.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров’я. Якщо ви відчуваєте проблеми, зверніться до фахівця.



Джерело

Continue Reading

Trending

© 2023 Дайджест Одеси. Копіювання і розміщення матеріалів на інших сайтах дозволяється тільки за умови прямого посилання на сайт. Для Інтернет-видань обов'язковим є розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на використаний матеріал не нижче другого абзацу. Матеріали з позначкою «Реклама» публікуються на правах реклами, відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець.